Sångböcker för klarinett

Tänk vad bra att det numera finns sångböcker för klarinett  att köpa på nätet. Mina två söner har bägge spelat instrument sedan dom gick på mellanstadiet och båda har också varit intresserade av klarinett. Det började när jag satte dom i musikskola där dom fick testa olika instrument och där dom till slut valde båda två att spela blockflöjt. Blockflöjt brukar vara ett lagom svårt instrument att starta med och att lära sig att spela efter noter med. När dom sedan hade spelat blockflöjt i ett år så var det inte så stort hopp till att börja spela klarinett.

Ärvda not- och sångböcker

Eftersom båda var intresserade av att spela klarinett men den äldste är 5 år äldre än min yngste så kunde ofta den yngste ärva sångböcker och notböcker för klarinett vilket var väldigt ekonomiskt och bra samt att den yngste alltid kunde börja spela på en ny bok när han ville. På deras tid fanns det inte så många sångböcker med noter för klarinett att välja på som det finns nu, därför är det så kul att de fortfarande spelar och har ett stort utbud att handla på nätet om de vill. Eftersom deras notböcker för klarinett även innehöll texter för sånger så hände det mer än ofta att den ena sjöng när den andra spelade vilket jag tyckte var så himla kul. Det förekom faktiskt att även jag sjöng för jag tycker det kan vara skoj ibland.

Nya sångböcker till barnen

På nätet finns så klart inte bara not- och sångböcker för just klarinett utan det finns ju många roliga sångböcker för barn som jag har köpt nu till mina barnbarn som också älskar att sjunga. Det har nog ärvts från deras fäder som fortfarande både spelar och sjunger fast inte lika mycket klarinett utan piano och gitarr nu för tiden.