Vägens riddare får plats med mycket på ett släp

Ute på vägarna för att fixa lite material. Stannade till vid Mac Donalds för att fylla på magen. Deras frukostmenyer är riktigt goda, jag brukar beställa egg mcmuffin, kaffe och lite pannkakor med sylt.

Idag har jag med mig ett släp till bilen. När jag hade hyrt släpet märkte jag att kåpan som sitter som ett skydd för lasten var lite skadad, den var svårt att lyfta upp och stänga. Googlade för att hitta en snabb lösning. Som träffresultat på Google fick jag ”hitta rätt gasfjäder hos Valeryd”. Klickade in på denna träff och såg att det troligtvis var problem med en gasfjäder. Nu vet du att du kan hitta rätt gasfjäder hos Valeryd, i alla fall om du googlar efter liknande trubbel som jag hade med släpet.

Det är inte alltid jag hyr ett släp, ibland är det faktiskt smidigare att köra en skåpbil. Då slipper du böket med att koppla av och på en släpvagn. Du kan även köra i högre hastigheter med en skåpbil. Prismässigt har jag inte gjort en prisjämförelse, men självklart är det dyrare med skåpbil kontra hyra ett släp.

Skåpbilar finns att hyra på de flesta bemannade mackar. Där hittar du även släpvagnar till bilen. Om du ofta kör laster med släp kanske det är värt att köpa en släpvagn, så länge du har ett ställe att parkera den på. Jag ägde en släpvagn för ett par år sedan, köpte den via Blockets hemsida. Släpvagnen användes flitigt under ett par år. Den var faktiskt smidig vid flera tillfällen och jag lånade även ut den till några polare när de skulle flytta. Släpet jag ägde var riktigt stort, en gång lyckades jag lasta på två kompletta byggställningar. Vanligtvis får det bara plats en byggnadsställning på ett normalstort släp.

Det är lite lurigt att veta om bilförsäkringen även täcker in släpvagn, jag tror att en vanlig släpvagn täcks av bilförsäkringen om det är en hel- eller halvförsäkring på bilen.