MC handskar online

Att få tag på ett par MC handskar online är ganska lätt, till skillnad från om du ska handla i en butik. Det finns dessvärre inte särskilt många butiker att åka till om du vill köpa ett par MC handskar och inte bor i de större städerna, jag har 15 mil till närmaste butik. Det som kan vara svårt när du beställer handskar online är om de är bra i storlek eller inte och detta kan ju skifta från märke till märke. Men det är alltid bra om du har ett par MC handskar hemma som du vet passar och beställ samma storlek. Det viktigaste med MC kläder överlag är att de sitter perfekt och framförallt inte är för stora för då hamnar skydden i dom på fel ställe och i värsta fall inte skyddar alls.

Viktigt med MC handskar

Självklart är det viktigt med all MC utrustning då det är till för att skydda din kropp på olika sätt om du kraschar. Om din MC lägger sig ner så är det glidskador du får och i det fallet så skyddas hela kroppen med hjälp av materialet i din MC dräkt. I alla fall av MC olyckor är det viktigt att skydda även dina händer med MC handskar oavsett om det är varmt eller kallt ute. Du har inte dina handskar bara för att det är kallt utan för att du inte ska skada dina händer. Det första man brukar göra när det händer nåt, är att använda händerna vilket kan innebära svåra skador.

Rätt storlek på MC handskar

Om du är den som kör MC så är det extra viktigt för dig att hitta ett par MC handskar som passar dina händer. Dom får inte vara för tjocka och stela för då förlorar du känslan när du håller i styret. Om du är medpassagerare kan du i princip ha vilka MC handskar som helst så länge du inte fryser med dom.