Arbetsbyxor i trädgården

Nu har denna underbara tiden börjat för trädgårdsskötsel. Vi har en stor tomt på 3000 kvadratmeter så det finns hur mycket som helst att göra, det är bara fantasin (och tiden) som sätter stopp. Jag har inte alltid älskat trädgårdsskötsel, långt därifrån. Men när jag flyttade ihop med min sambo för ett par år sedan så bestämde vi oss för att börja odla lite växter. Att ligga och gräva i trädgårdslanden tar ut sin rätt, i både rygg, armar och ben. Jag har faktiskt köpt ett par arbetsbyxor med sådana där knäskydd i som passar när man ska ligga på alla fyra och krypa omkring. Det har gjort så att jag orkar vara ute längre tid i trädgården än tidigare. Jag hade tur och fann ett par arbetsbyxor i rosa material, skitsnygg enligt mig. Förr i tiden fanns i princip bara blå, grå och svart att välja mellan när man skulle beställa arbetsbyxor, det är visserligen snart 30 år sedan. Då hade man inte heller arbetsbyxor privat i samma bemärkelse som nu utan det var genom jobbet som man beställde sina arbetsbyxor. Jag kan ju erkänna nu när jag inte jobbar kvar att jag hade mina arbetsbyxor även hemma privat. Men att ha dom ute i landet, nä det var inte aktuellt.

Så mycket mer än bara arbetsbyxor

Som jag sade innan så har användningsområdet för arbetsbyxor blivit otroligt mycket bredare. Nu kan ju vilken person som helst knalla in i vissa affärer som Jula och Biltema för att köpa ett par arbetsbyxor att använda hemma. Mina första arbetsbyxor jag fick beställt när jag arbetade inom industrin var ett par blåa herrbyxor i minsta storleken. Det fanns inte ens storlekar för kvinnor på den tiden. Helt otroligt när jag tänker efter. Inte heller fanns det några andra färger att välja mellan! Nu när jag beställer hem arbetsbyxor så finns dom i väldigt många olika fina och fräcka färger, och sortimentet har också breddats för att täcka in alla olika sorters målgrupper. Hur som helst, så sitter mina nya rosa arbetsbyxor med knäskydd helt perfekt så nu blir det många timmar på knä i trädgårdslandet, glad sommar!