Biltillbehör – bästa hobbyn

Att kika på biltillbehör är helt klart mitt största intresse och har varit så länge jag kan minnas. Det började med min pappa som var racerförare (han körde stockrace när det var populärt) och jag och mina syskon släpades friskt runt på diverse tävlingar i Sverige. Min mamma fick baka bullar att sälja på plats när vi hade tävlingar på hemmaplan, vi syskon sprang mest omkring i dieselrök och oljedimmor och lekte med andra barn. Det var väl först när jag nådde de fantastiska tonåren som jag själv började pilla lite med motorer med översyn av min pappa. Jag har en äldre bror som jag hängde med i garaget tidigare, på nåder när inte hans kompisar var där.

Leta biltillbehör

Min första bil var en Volvo 740 turbo som jag trimmade för att köra på skoj, några mindre lagliga streetrace blev det innan motorn rasade. Men det roligaste var inte att köra utan att meka, att köpa och leta tillbehör blev en sport. Att sedan lyckas sätta ihop dessa bildelar till en riktigt cool bil, det var det som var målet och det som drev mig. Mitt nästa projekt blev en Alfa Romeo från 1996, en superfrän liten sportbil med nätta 150 hästar. Den var svårare att hitta delar till för att modifiera så efter ett tag tröttnade jag och köpte istället en Volvo V70 R som var lättare att hitta biltillbehör till.

Köpa billtillbehör

Nuförtiden håller jag inte på att utveckla och meka i samma utsträckning som tidigare utan har mer övergått till att ”hitta rätt utrustning”, att modifiera bilens utseende snarare. Det är ständigt en jakt på häftiga biltillbehör att utrusta bilen estetiskt istället för att försöka jaga hästkrafter och vridmoment. Vilket har sin tjusning. Nu letar jag utseende och coola detaljer för att förbättra bilens look och även billjud har börjat att fascinera mig mer och mer. Det är en fantastiskt kul och utvecklande hobby men otroligt kostsamt.